Esküvői zenész lakodalmas zenekar
Egy zenekar esküvőre

"Mert mi komolyan vesszük a zenélést"

Aktuális bulik

Esküvő Miskolcon.

szo, 2017-07-29 19:00

Esküvő Vácon

p, 2017-08-04 16:00

Esküvő Sokorópátkán.

szo, 2017-08-12 16:00

Strandbál Tóalmáson.

szo, 2017-08-19 20:00

Esküvő Délegyházán

szo, 2017-08-26 16:00

AJÁNLOTT VŐFÉLYEK
 

Kerkuska Zoltán
Vőfély - Ceremóniamester

 



tel.:06/20-957-8540

-------------------------------
 

Retkes Tamás



tel.: 06/70-574-0469

-------------------------
 

Gyömrő-Molnár Béla


 

tel.:20/943-8388

Jelenlegi hely

Címlap | Meghívó a Lőrinczi Piacra egy főzőversenyre: Élőzene: Sasmusic.

Meghívó a Lőrinczi Piacra egy főzőversenyre: Élőzene: Sasmusic.

Időpont: vasárnap, 2014, november 23 - 09:00

 

Részletek

 

 

IPA MAGYAR SZEKCIÓ

KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI SZERVEZETE,

A SZABADTŰZI LOVAGREND

ÉS A

LŐRINC PIAC

I.

GASZTRONÓMIA ÉS A PIAC TALÁLKOZÁSA

SZABATÉRI FŐZŐ VERSENYE

 

BUDAPEST XVIII. KERÜLET

PESTLŐRINC, BALASSA BÁLINT U. 2-10.

 

2014. november 23.  

 

 

VERSENY FELHÍVÁSA és TÁJÉKOZTATÓJA

 

Verseny célja: Versenyzési lehetőségek biztosítása a piaci termékek, a főzés-sütés kedvelőinek, szabadban elkészíthető ételek bemutatása, illetve a vásárló közönséggel való találkozás és a családi és baráti kapcsolatok ápolása hagyományteremtő jelleggel.

 

Verseny fővédnökei:            

Ughy Attila Gábor  Budapest XVIII. Ker. Polgármestere

Dr. Simon Tamás  IPA Magyar Szekció Elnöke , a Szabadtűzi Lovagrend Nagymestere

 

Védnökök és támogatóink:  Pál János Lőrincz Piac Kft. ügyvezető igazgatója

                                           Soós Zoltán  Soóstészta Kft. tulajdonos

Mádl Ferenc Korona Tészta Kft.

                                                                                                           

Rendező Szervezetek:  IPA MSZ Közép-Magyarországi Szervezete

                                         Szabadtűzi Lovagrend Rendvédelmi Főkapitánysága

                                                              Lőrincz Piac Kft.

Lebonyolításért felelős:

                              Lovasi József – IPA MSZ Közép-Magyarországi Szervezet Elnöke

                              Szalóki Sándor – IPA MSZ KMSZ tagja

                                                                                 

Zsűri tiszteletbeli elnöke :  

Elnök : Kelemen Endre  Venesz díjas mesterszakács, a Szabadtűzi Lovagrend zsűri tagja

Tagok : Dózsa György Schnitta díjas éttermi mester, a Szabadtűzi Lovagrend zsűri tagja

Schwarz András Hotel Ibis Aero főszakácsa, a Szabadtűzi Lovagrend zsűri tagja

Wenzelné Vigh Maya Venesz díjas Mester Cukrász, az Első Fehérasztal Lovagrend Mestere

Szikora Zoltán  MNGSZ Somalier Bizottság Elnöke, borász

 

Rendezvény helyszíne : Lőrinci Garázs Piac (Bolhapiac)

                                        Budapest XVIII. Ker. Balassa Bálint u. 2-10. szám

 

A terület zárt és fedett tetővel ellátott a kijelölt főzőhelyeknél.

 

Parkolási lehetőség:  a gasztronómiai rendezvényre érkező csapatoknak a zárt területen kijelölt gépkocsi várakozó helyen. Minden csapat 1, de legfeljebb 2 gépkocsi parkolási lehetőséget kap. Ehhez kérjük a rendszámot is megküldeni, hogy e-mailben a behajtási engedélyt ki tudjuk küldeni!

 

A verseny jellege: szabadtűzön megvalósítható ételek készítésével csapat és egyéni verseny.

Csapat összetétele: -   a főzőcsapat 1 fő vezető „szakácsból” és számtalan segítőből, „kuktából” áll.

                                   -   sütemény készítés esetén a benevező dönti el, hogy kollektív, vagy egyéni

                                       alkotás, amit a zsűri elé visz.

 

A verseny kategóriái:

 

I.                   A szervezők által biztosított libahúsból készített Márton naphoz köthető ételek,

II.                A szervezők által biztosított marhahúsból készített bográcsos ételek,

III.              Szabadban elkészített sütemények 

IV.               A forralt borok és alkoholmentes forró italok

V.                 A pálinka kóstoló és mustra

 

Az ételek elkészítési lehetőségei: Nyílt tűzön (gáz, vagy fa), bográcsban, faszénparázson vagy elekt-

romos főző, sütő eszközök használatával. Kérjük, amennyiben lehetséges, saját eszközöket mindenki hozzon magával (gázpalackot, gázégő fejet is). Elektromos áram szükségletet a jelentkezéssel egy időben kérjük jelezni !!!

Fával tüzelés esetén lemez alátét használata kötelező!!!

 A helyszínen tűzifát biztosítunk !!

 

Főzési adagszám:                   Minimum 15 fő részére ( 1 adag a zsűrinek )

Elkészítési időtartam:            0900 – 1200  óra , Zsűrinek 12.00-14.00 óra között lehet bemutatni

Elkészíthető ételek:                Nemzeti vagy tájjellegű ételkülönlegességek

 

Nevezési határidő:        2014. november 15-ig  nevezési lappal    ! ( 1. sz. melléklet )

Levélben:  IPA Magyar Szekció Közép-Magyarországi Szervezet 2234 Maglód Wodiáner u.20.

 

E-mailen:   ipajozsi@vipmail.hu, lovasiviktor@gmail.hu , paljanos@lorincpiac.hu

 

Nevezési díj:  4.000,- Ft  csapat,  befizetés átutalással, vagy a  helyszínen!

 

A nevezési díj ellenében a csapatok az a két fő ételhez a szervezőktől kapnak 2,5 kg marhahúst ( fartő, vagy szegy ) , 2,5 kg libahúst, valamint az általuk ( 2. Sz. melléklet szerint ) igényelt alapanyagot.

 

Kérjük a csapatokat, hogy hozzanak magukkal ajándékot és járuljanak hozzá a versenyszámok díjazásához

 

Szálláslehetőségek:  a rendezvény területe közelében igény szerint tudunk biztosítani.

 

Bankszámla szám : UniCredit : 10918001-00000077-59120009

bank számlára, ( IBAN : HU65 1091 8001 0000 0077 5912 0009 )

                                                  

Díjazás:                                 

  

   1. kategória:                        I - III. Serleg, oklevél és érem

   2. kategória:                        I-III. Serleg, oklevél és érem

   3. kategória: (sütemények) I-III. Serleg, oklevél, és érem

   4. kategória: (forró italok ) I-III. serleg, oklevél, és érem

   5. kategória:                        I - III. Serleg, oklevél és érem

 

Vándorkupa : a Piac legjobb főzőcsapata részére, az a csapat, amely minden kategóriában bemutatkozik és a legtöbb pontot érte el összesítésben !

 

Különdíj: a zsűri által a helyezetteken kívül ara érdemesnek ítélt, valamint Szabadtűzi Lovagrend

felajánlásával a népi hagyományokat leginkább ápoló csapat részére

 

A részvétel feltétele a szabadban főzni szeretés!

 

Főzőhely kijelölése :

A nevezések sorrendjébe a csapatok sorszámot kapnak, mely egyben a főzőhely számát is jelenti majd. Az egy szervezethez tartozó csapatok természetesen egymás mellet foglalhatnak helyet.

A csapatoknak lehetőség nyílig a bemutatkozásra szóban, illetve a főzőhelyen kialakított ismertető anyagok segítségével.

Rendezvény és kísérő szabadidős lehetőségek

 

2014. 11.23. 06.00-14.00  motorbörze és bolhapiac piac parkolójában

 

Gasztronómiai rendezvény:

                     07.00-8.00 – regisztráció, a nyersanyagok kiosztása

                     08.00-09.00  felkészülés a versenyre

                     09.00  rendezvény ünnepélyes megnyitója,

                     09.10- főzőverseny kezdete - ágyúlövéssel hagyományőrzők

közben :       09.15-    élőzene a színpadon és gasztronómiai totó kitöltés

                     10.00-tól  gyermek programok ( külön kiírás szerint )

         10.00-11.00 a forralt bor bemutatása, zsűrizése

         11.00  Bihari Gellért Sand Up műsora

                     11.00-12.00 a pálinkák zsűrizése

                     12.00.14.00 elkészített ételek bemutatása a zsűrinek

                     16.00 eredményhirdetés a kiírt kategóriánként                  

VERSENY RÉSZLETEZÉSE

 

A megjelölt napon a versenyző csapatok egy-egy képviselője reggel – a program tervben meghatározott időben - találkozik a szervezőkkel. Ekkor kapják meg az ételek elkészítéséhez szükséges húst (mindenki azonos állatból származó húsból készíti az ott helyszínen általa megálmodott ételféleséget). Másfajta húsokból is lehet készíteni ételeket a versenyre, de az ahhoz szükséges húsokat és anyagokat a versenyző biztosítja, igazolva az eredetet, származási helyet. A szervezők által biztosított nyersanyagokat fel kell használni, illetve zsűrizendő ételt kell készíteni. A versenynap reggelén történik a megküldött jelentkezési lapok alapján a csapatok regisztrálása, amikor közölni kell a készítendő étel elnevezését, illetve ekkor kerül sor a főzési helyek kisorsolására is.

 

A tűzgyújtás idejét egy harsonaszó – vagy más hangot adó eszköz - jelzi majd a programtervben meghatározott időpontban. A start jel elhangzása előtt az alapanyag átvizsgálására, tisztítására és a kiegészítő anyagok kihelyezésére, előkészítésére van lehetőségük a versenyző csapatoknak. Amennyiben a startjel elhangzása előtt valamelyik csapat tüzet gyújt a versenybogrács alá, kizárja saját magát a versenyből

 

 Zsűrizésre az elkészült ételeket az eligazításon elhangzott időpontban lehet a zsűri asztalán elhelyezni. Az étele leadáskor minden csapat a zsűri felé a kínálást megerősítheti egy rövid produkcióval. A meghatározott időbe a zsűri elé tálalt, az asztalon elhelyezett elkészült ételek vesznek részt a versenyben.

 

A zsűri részére minden csapat egy adagot az általa elkészített étel (ételekből) kitálalva tányéron adja le. A verseny ételek bírálatát két zsűri ( páratlan és páros zsűri végzi ).

A zsűrinek leadott ételtároló edényét a zsűri munkájának befejezését követően vihetik el a csapatok.

Zsűrizés és a készített ételek elfogyasztása után minden csapat köteles a saját területét rendbe rakni, a kölcsönzött eszközöket visszaadni, melyekért anyagilag felelősek.

NYERSANYAG                                                    

 

A versenyző csapatok által igényelt és helyszínen biztosított támogatók segítséggel mindenki egyforma vágóállat húsát, illetve kiegészítő alapanyagokat. A fűszereket minden csapat hozza magával, mert azt nem biztos, hogy ugyan olyant tudunk biztosítani, mint amit kérnek, illetve felhasználni szeretnének. kapja. Az elkészítéshez szükséges egyéb ízesítőkről és nyersanyagokról a versenyző gondoskodik.

ZSŰRIZÉS

 

A „a Piac legjobb főzőcsapata” címért az előírások szerinti nemzetközileg elfogadott zsűrizési szempontok alapján lesz az értékelés. A zsűritagok egyenként pontozzák-értékelik a csapatokat, majd az általuk adott pontszámok összesítésével határozzák meg az adott csapat helyezését, a végeredményt.

A zsűri a főzés megkezdésétől a tálalásig végig pontoz! (Szempontok: megjelenés, tisztaság, ésszerűség, csapatmunka, tálalás, hőfok, íz, stb.)

A készételből egy adagot kitálalva a zsűrinek kell biztosítani a bíráláshoz. Az elkészült ételeket kérjük majd a zsűrizés végéig meghagyni és melegen tartani, mert így az esetleges viták elkerülhetők.

A zsűri végeredménye alapján kerül kihirdetésre az „a Piac legjobb főzőcsapata” cím viselésére jogosult személy és csapat megnevezése, a második és a harmadik helyezett a „a Piac legjobb Kutája” címet kapja, így a következő évben is köteles újból indulni (megvédeni címét).

 

Különdíjak esetében a különdíjat adó cég, a zsűri és független 3 fős bizottság tagjai a rendezők döntik el, hogy kinek ítélik oda.

 

SÜTEMÉNY készítő verseny

 

A versenyben csak amatőr „cukrászok” vehetnek részt.

A sütő versenyre benevezőknek a saját maguk által készített süteményekből 5 szelet süteményt, illetve torta vagy más látványában egész készítmény esetén egy egészben kell leadni a zsűrizésre. A visszamaradt sütemények a készítők a saját csapatuk helyén bemutathatják, illetve közfogyasztásra kiállíthatják.

 

A zsűri a készítmények formáját, hagyományosságát, munkaigényét, látványát és ízét veszik figyelembe.

 

A zsűri döntése alapján az 1-3 helyezett oklevél, serleg és különdíjazásban részesül. Esetlegesen a díjazottakon kívül a zsűrinek lehetősége van különdíj odaítélésére.

 

A legjobb süteménykészítő egy évre az „a Piac legjobb Cukrásza” viselésére jogosult.

 

                                                                                               Szervező Bizottság